WWF

Over het Wereld Natuur Fonds

Al meer dan 60 jaar actief in zo'n 100 landen: wij zijn de grootste natuurbeschermingsorganisatie van de wereld!

  • Top-werkgever volgens Intermediair
  • Meest gezinsvriendelijke werkgever én 32e in de algemene top-100

Be one with nature

Werken bij WWF: voor veel van onze collega's is het een langgekoesterde wens die uit is gekomen. En eigenlijk went het nooit: tijdens een all staff bijeenkomst zeldzame beelden van een sneeuwluipaard in Rusland bekijken en met z'n allen juichen als er maar liefst drie welpjes opduiken. Iedere dag bij WWF is weer bijzonder, maar ook intens. Opkomen voor natuur en de dieren en mensen die daarin leven, vraagt vaak een lange adem en doorzettingsvermogen. Want het gaat niet goed met de biodiversiteit: onze natuur gaat achteruit. In het meest recente WWF Living Planet Report lees je dat de populatiegrootte vissen, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen sinds 1970 met wel 69% is afgenomen.

We kunnen deze trend nog ombuigen. Daarbij blijft de klassieke natuurbescherming heel belangrijk: soortenbescherming en het instellen van beschermde gebieden. Daarnaast willen we een gedragsverandering op gang brengen: de natuur moet in onze samenleving voorop komen te staan. We vragen iedereen om op zijn of haar eigen manier duurzame keuzes te maken op het gebied van voedsel, energie en grondstoffen. Dit is een nieuwe richting voor WWF, die vraagt om flexibele en agile teams die snel en ambitieus kunnen inspringen op de trends in de samenleving om deze te koppelen aan ons natuurbeschermingswerk. 

Onderdeel van een breed netwerk

Het Wereld Natuur Fonds in Nederland is onderdeel van het internationale WWF (World Wide Fund for nature). We werken in meer dan 100 landen aan 3000 projecten over de hele wereld. WWF-NL is ongeveer 150 fte groot en bestaat uit 4 afdelingen: Conservation, Engagement, Organization & Talent Development en Finance & Operations.

Het wereldwijde WWF-netwerk bestaat uit afzonderlijke kantoren, die allemaal een eigen bestuur en toezichthouder hebben. WWF-International, gevestigd in het Zwitserse Gland, is coördinator en secretariaat van het netwerk. Afspraken over samenwerking tussen de individuele organisaties zijn vastgelegd in een netwerk-organisatieovereenkomst. Daar staat bijvoorbeeld ook een hoofdstuk in over het gebruik van het WWF-merk (het wereldberoemde pandalogo).

Kernwaarden

Hou jij van een uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer over WWF

WWF
Onze geschiedenis
Onze geschiedenis
WWF
WWF thuisbasis Zeist
WWF thuisbasis Zeist
WWF
WWF ambitie
WWF ambitie
Lize Kraan
Onze kernwaarden
Onze kernwaarden
Wij zijn proud panda's!
Wij zijn proud panda's!
WWF
Wie is WWF?
Wie is WWF?
WWF
Zo solliciteer je
Zo solliciteer je

Happy panda's

Work Hard, Play Hard! Gewoon, omdat we met een toegewijd en supertof team werken aan de mooiste missie die er is!