WWF

Onze voetafdruk

Hoe wij verantwoord ondernemen

De daad bij het woord voegen. Dat doen wij als natuurbeschermers natuurlijk ook in onze eigen bedrijfsvoering. Daarmee willen we inspireren en leveren we naast ons wereldwijde natuurbeschermingswerk ook in Nederland een bijdrage aan verdere verduurzaming.

Windmolens Michel Gunther / WWF

Energie

We nemen voor ons pand via het publieke net groene stroom af die voor 100% wordt opgewekt door Hollandse windmolens. Daarnaast geven onze eigen 208 zonnepanelen ons jaarlijks circa 34.000 kw/u aan stroom.

In de winter verwarmen we de ventilatielucht in ons pand met HR-ketels die op gas draaien. Al ons gasverbruik compenseren we met Gold Standard-certificaten, waarmee projecten worden ondersteund die wereldwijd schone energie ontwikkelen.

afvalscheiding prullenbak

Afvalscheiding

We scheiden ons afval uitgebreid. Naast glas, papier en GFT scheiden we ook plastic en koffiedrab als aparte stromen. Met zoveel verschillende afvalstromen ‘produceren’ we steeds minder restafval. 

FSC gekeurd hout N.C. Turner / WWF

Prints en afdrukken

Het verbruik van papier op kantoor is zeer beperkt. Het papier dat we nog inkopen en gebruiken heeft uiteraard het FSC-keurmerk.

Vliegverkeer

Om goed te kunnen werken aan projecten met onze samenwerkingspartners, moeten we er af en toe zelf naartoe. We streven ernaar om zo weinig mogelijk, en ieder jaar minder, te vliegen. Vanaf 2008 hebben we onszelf een CO2-budget gegeven en de beslissing genomen om elk jaar ons budget met 5 procent te laten krimpen. De CO2-uitstoot van onze vliegreizen wordt via Gold Standard gecompenseerd. Hiermee levert WWF-NL een bijdrage aan projecten die als doel hebben om klimaatverandering tegen te gaan en de leefomstandigheden voor de lokale bevolking te verbeteren.

fietsende mensen in stad Istockphoto.com / WWF-Canada

Woon-werkverkeer

Wij stimuleren onze medewerkers om gebruik te maken van het openbaar vervoer en de fiets in plaats van de auto. Ons hoofdkantoor in Zeist is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast werken collega’s voor wie dat mogelijk is regelmatig vanuit hun eigen huis.

mensen scheppen salade op in een kantine WWF

Bedrijfsrestaurant

De bakker om de hoek bakt het beste brood met Nederlandse granen, en groente en fruitkneusjes hebben misschien niet de looks, maar wel de smaak. Dat geldt voor al onze gerechten in het bedrijfsrestaurant: het is gezond, vers bereid, duurzaam, biologisch en lokaal. We streven naar zo min mogelijk ‘food miles’ op het bord en werken uitsluitend met seizoensgebonden producten, vers van Hollandse bodem. En om zo min mogelijk voedsel te verspillen, koopt onze cateraar zo efficiënt en lokaal mogelijk in. De keuken is 100% vegetarisch.

Ook deel worden van het panda-team?