WWF

Onze voetafdruk

Hoe wij verantwoord ondernemen

De daad bij het woord voegen. Dat doen wij als natuurbeschermers natuurlijk ook in onze eigen bedrijfsvoering. Daarmee willen we inspireren en leveren we naast ons wereldwijde natuurbeschermingswerk ook in Nederland een bijdrage aan verdere verduurzaming.

Windmolens Michel Gunther / WWF

Energie

We nemen voor ons pand via het publieke net groene stroom af die voor 100% wordt opgewekt door Hollandse windmolens. Daarnaast geven onze eigen 300 zonnepanelen ons circa 32.000 kw/u aan stroom.

In de winter verwarmen we de ventilatielucht in ons pand met HR-ketels die op gas draaien. Al ons gasverbruik compenseren we met Gold Standard-certificaten, waarmee projecten worden ondersteund die wereldwijd schone energie ontwikkelen.

afvalscheiding prullenbak

Afvalscheiding

We scheiden ons afval uitgebreid. Naast glas, papier en GFT scheiden we ook plastic en koffiedrab als aparte stromen. Veel collega’s gebruiken hun eigen koffiemok of theeglas en de wegwerpbekertjes die we verbruiken, zamelen we apart in. Met zoveel verschillende afvalstromen ‘produceren’ we steeds minder restafval. Ook hebben we fors minder transportbewegingen van afvalinzamelaars nodig om ons afval op te halen. Win-win!

FSC gekeurd hout N.C. Turner / WWF

Prints en afdrukken

We gebruiken steeds minder papier door de investering in laptops als vervanging van vaste PC's. In 2019 lag ons papierverbruik al bijna 40% lager dan in 2018! Die dalende lijn willen we natuurlijk doorzetten. Het papier dat we nog inkopen en gebruiken heeft uiteraard het FSC-keurmerk.

Vliegverkeer

We sturen scherp en actief op het minimaliseren van onze zakelijke vliegreizen. Hierdoor hebben we in 2019 14% minder schadelijke gassen uitgestoten ten opzichte van het door onszelf opgelegde quotum. Alle uitstoot van onze vliegreizen compenseren we volledig: zowel CO2 als andere gassen. Dat doen we door Gold Standard-certificaten aan te schaffen bij het boeken van een vliegticket.

fietsende mensen in stad Istockphoto.com / WWF-Canada

Woon-werkverkeer

Wij stimuleren onze medewerkers om gebruik te maken van het openbaar vervoer en de fiets in plaats van de auto. Ons hoofdkantoor in Zeist is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast werken collega’s voor wie dat mogelijk is regelmatig vanuit hun eigen huis.

mensen scheppen salade op in een kantine WWF

Catering

Ons cateringassortiment wordt steeds duurzamer en bestaat uit een volledig vegetarisch assortiment. Samen met onze cateraar hebben we het aanbod biologische producten flink vergroot.

Ook deel worden van het panda-team?