WWF

Hoe het begon

In 1961 richten vier verontruste Britse natuurliefhebbers The World Wildlife Fund (WWF) op. Ze hebben met eigen ogen de snelle achteruitgang van de wildstand in Afrika gezien en voelen de noodzaak om fondsen te werven voor de bescherming van dieren en gebieden. Prins Bernhard wordt gevraagd president te worden van de nieuwe organisatie, waarvan de naam later zal wijzigen in WorldWide Fund for Nature.

Een jaar later wordt een Nederlandse afdeling opgericht: Stichting Natuur Noodfonds Nederland. In 1965 wordt de naam van het fonds veranderd in Stichting het Wereldnatuur Fonds Nederland om de band met de internationale organisatie WWF duidelijker te maken.

 

Een actieve beweging voor natuurbescherming

In bijna 60 jaar zijn we uitgegroeid tot de grootste natuurbeschermings-organisatie ter wereld. Ons pandalogo is hiervoor een welbekend symbool geworden, dat wereldwijd wordt herkend. Samen met natuurliefhebbers uit ons wereldwijde netwerk van donateurs, vrijwilligers, het bedrijfsleven, lokale bevolkingen en regeringen werken we aan projecten die allemaal hetzelfde doel hebben: het beschermen van ecosystemen en de biodiversiteit.

Alleen al sinds 1985 hebben we internationaal meer dan 1 miljard euro mogen ontvangen en kunnen investeren in 12.000 projecten. Hiermee hebben we mooie resultaten bereikt, al is er nog veel werk te verrichten.

Lees hier meer over onze historie.