Brad Josephs

Ik ben Chief People Officer (CPO) bij WWF. In die rol ben ik verantwoordelijk voor de afdeling Organisation & Talent Development (OTD). Deze afdeling werkt aan het bouwen aan een exponentiele organisatie waarin medewerkers de belangrijkste ambassadeurs zijn. We focussen op innovatieve en schaalbare oplossingen, samenwerken en organisatieontwikkeling. Mijn afdeling bestaat uit HR, Organisatie Ontwikkeling, Leren en Ontwikkelen, Facilitaire Dienstverlening en de Personal Assistants.

“Het is een voorrecht om daar deel van uit te mogen maken.”

Inspirerend

WWF is een organisatie met een inspirerende purpose. Onze vier kernwaarden zijn 'moed', 'integriteit', 'respect' en 'samenwerking'. Dat zijn kernwaarden waarin ik mijzelf en mijn collega’s herken. Verder hebben we een ambitieuze strategie. Bovendien werken bij WWF enorm veel intrinsiek gemotiveerde en getalenteerde mensen. Het is een voorrecht om daar deel van uit te mogen maken. Het heeft me verrast hoe hartelijk iedereen is en hoe gedreven we allemaal zijn om iedere dag weer impact te maken in de buitenwereld.

“Het heeft me verrast hoe hartelijk iedereen is en hoe gedreven we allemaal zijn om iedere dag weer impact te maken in de buitenwereld.”

Belangrijkste uitdaging

Als Chief People Officer zie ik het als belangrijkste uitdaging om alle mensen binnen WWF mee te nemen in ons streven en onze werkwijze. We streven ernaar om de meest impactvolle en inspirerende natuurorganisatie van Nederland te zijn. Dit willen we doen door met ons natuurbeschermingswerk veerkrachtige landschappen te creëren, maar ook door een maatschappij-brede beweging in gang te zetten waarbij onze eigen medewerkers onze belangrijkste ambassadeurs zijn. Om dit te realiseren moeten we onze middelen zo impactvol mogelijk inzetten en moeten we blijven inspelen op wat er speelt in de buitenwereld en wat er leeft onder de achterban. Daarvoor moeten we optimaal samenwerken met elkaar, binnen ons internationale netwerk en met andere partijen.

"Als je bij ons in dienst komt, dan laat je je privéleven niet achter."

Meest gezinsvriendelijke werkgever 2021

Na een onderzoek van Intermediair en Ouders van Nu zijn we uitgeroepen tot meest gezinsvriendelijke werkgever, dat was een leuke verrassing! Veel bedrijven zijn op het gebied van gezinsvriendelijk werken bewust bekwaam, maar wij waren onbewust bekwaam.

Het klinkt misschien een beetje vaag, maar wij nemen mensen aan en geen werknemers. Als je bij ons in dienst komt, dan laat je je privéleven niet achter. We houden er rekening mee als iemand een gezin heeft waarvoor gezorgd moet worden. Wij denken namelijk dat als jij goed voor je gezin kunt zorgen en je daar de ruimte voor krijgt, je ook een betere medewerker bent.

Lees verder over gezinsvriendelijk werken bij WWF in een interview.

“We streven ernaar om de meest impactvolle en inspirerende natuurorganisatie van Nederland te zijn.”

Duurzaam leven

Als je bij WWF werkt word je dagelijks geïnspireerd om duurzaam te leven. Ik eet een stuk minder vlees, we hebben een energie neutraal huis gebouwd en ik probeer waar dat kan met de trein te reizen. Mijn volgende doel is plastic afvallen en minder tot geen nieuwe kleding meer kopen.

Ook deel worden van het panda-team?

groepsfoto medewerkers wwf wwf

Meer verhalen

Lees ook de andere verhalen van WWF-medewerkers.